Choklad Biskvier à la Sara
1. Bottnar
300 gram grovt riven mandelmassa
1 st äggvita
Blanda ihop till en smidig smet, klicka ut och platta till som små kakor på bakplåtspapper.
Grädda i ugnens mitt i 175 grader i ca 10-12 minuter.
Lossa sedan försiktigt och lägg på galler för å svalna.
2. Fyllning
100 gram smör (jag tar bregott för det smakar mycket godare enligt mitt tycke)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk kakao
Rör ihop till en jämn smet och bred på den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt stå ca 1 timme i kylskåp.
3. Glasyr
125 gram mörk choklad
1 msk smör
Smält chokladen i vattenbad, klicka i smöret. Doppa kakorna hastigt i chokladen. Se till att hela fyllningen blir täckt. Ställ kakorna kallt.
Jag stoppar mina direkt i frysen när chokladen stelnat för dom är som godast att äta direkt därifrån :p
(Kommer även en liten bild på min nya söta slickepott som jag bara inte kunde gå förbi i affären.. ;)